måndag 28 maj 2018

Stora slottsrundan, Bogesundslandet, Stockholm

Söndagens vandringsnjut med dottern, morsdagen till ära. :-)

Vi valde Stora slottsrundan på Bogesundslandet. En lagom sväng på milen, med några utvikningar. Avrundade på fina Café Parkvillan, vid Bogesunds Vandrarhem. Resa dit och hem med bil.


Vi startade vid Bogesunds slott där det finns en bra parkering. Därifrån går rundan ner till vattnet och längs den södra sidan av området. Fina lövskogar och äldre odlingsmark.

Vi valde sedan att gå en liten extra sväng till Rastplatsen Knäviken. Där finns vindskydd och eldplats och närhet till vattnet om man vill ta ett dopp. Det ville inte vi, doppa alltså. Men en stunds vila passade bra.

Leden fortsätter sedan norrut över ön mot Ellboda förbi golfbanan. Till en början underbart fin lövskog, som så småningom går över i mer hällmark med barrskog.

Vid Ellboda finns en fin rastplats med vindskydd och eldstad med bänkar runt. Vedförråd och toaletter finns det också här.

Här korsar man stora vägen och leden fortsätter till den motsatta vattensidan, här följer man Eke fjärd och Ståkeström precis längs vattnet. Den här delen av leden är på skuggsida och svalare vilket var skönt just denna varma majdag. Här härjar också bävrarna och skapar lite plockepinn i naturen.

Leden avrundas genom en högersväng tillbaka till slottsområdet även här genom vacker lövskog med massor av blommor och ormbunkar.

Fika ingår ju i vandring, så vi avrundade som sagt på fina Café Parkvillan. Ett riktigt mysigt ställe med härliga sittplatser både ute och inne, och ett bra sortiment av både matigt och sött.

(Bilder kommer inom kort!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar